Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Het hart van de wetenschap
 

Kennis van de werkelijkheid ontstaat niet door zo veel mogelijk onderzoeksgegevens in de computer te stoppen en die gegevens vervolgens in statistieken te verwerken. Kennis van de werkelijkheid ontstaat uit het contact met mensen en de omgeving waarin zij leven. In de wetenschap wordt dat proces ‘veldwerk’ genoemd. Maar welke rol is er in onze huidige, op internet en snelheid gebaseerde maatschappij nog voor dit klassieke en langzame veldwerk, dat het hart van onze kennis heeft gevormd?

Deze en andere kwesties staan centraal in Het hart van de wetenschap. Elf wetenschappers laten in een boeiende mix van verhalen, beschouwing en analyse zien hoe belangrijk en vitaal veldwerk nog altijd is als doorslaggevende onderzoekspraktijk in allerlei disciplines. Het is het tegengif voor de puur cijfermatige en statistische benadering van de werkelijkheid, waaruit we kennis afleiden die we al te gemakkelijk voor waarheid aannemen.

De pers over Het hart van de wetenschap:

'Het boek is een mooie viering van de ontwikkelingen binnen de antropologie en tegelijkertijd een statement van het moderne karakter ervan. Antropologie is niet stoffig, maar staat midden in de actualiteit. Er is veel veranderd, complexer geworden, maar dit maakt antropologie juist aantrekkelijk en dat maakt Het hart van de wetenschap zeker duidelijk.' - Antropologen Beroepsvereniging

paperback

13,5x21 cm.

192 pagina's

ISBN 9789028426016

prijs € 24,95

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het hart van de wetenschap

Pijn en cultuur

Tussen oude continenten. De vele gezichten van de Middellandse Zee

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)