Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Het arsenaal van de geschiedenis
 

Maarten Brands was van 1970 tot 1998 hoogleraar Nieuwste Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Met zijn vaak tegendraadse standpunten oefende hij een grote invloed uit op een hele generatie historici na hem. Hij publiceerde talloze artikelen en essays over de meest uiteenlopende aspecten van zijn vakgebied. Een uitgebreide selectie daaruit is nu bijeengebracht in twee bundels: Het arsenaal van de geschiedenis en Karrensporen onder het asfalt.

Met scherp geslepen pen schrijft Maarten Brands over het ontdekken van lijnen en patronen in het schijnbaar ongestuurde menselijk handelen. Hij gaat in gesprek met de groten uit zijn vakgebied, van Jan Romein tot Pierre Bayle en van Friedrich Meinecke tot Sebastian Haffner, en hij laat zien hoe het historisch denken een handvat is geworden om greep te krijgen op de geschiedenis van Duitsland, de Eerste Wereldoorlog, het moderne Nederland, de complexe ontwikkeling van de Europese Unie en de trans-Atlantische relaties.

paperback

14x22 cm.

496 pagina's

ISBN 9789028425392

prijs € 29,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het arsenaal van de geschiedenis

Karrensporen onder het asfalt

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)