Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- De kleur van de herinnering
 

‘Er is maar één mogelijkheid om een vrouw vast te houden: haar schilderen.’

Kunsthistorica Violeta Lax reist af naar Barcelona, naar het 19de-eeuwse huis van haar grootvader, de beroemde kunstschilder Amadeo Lax. Het familiehuis heeft veertig jaar leeggestaan en wordt nu verbouwd tot bibliotheek. Violeta wil het fresco zien dat Amadeo heeft gemaakt van zijn vrouw Teresa. Ze wil de muurschildering beschrijven in de catalogus van het werk van haar grootvader die ze aan het samenstellen is. Maar achter het fresco blijkt zich een dichtgemetselde ruimte te bevinden waarin men het lijk van een vrouw aantreft. Wat is er gebeurd met de vrouwen in Violeta’s familie? Wat fluisteren de muren van het huis? Ze zijn getuige geweest van alle grote ambities, verborgen passies en tragische gebeurtenissen. De ontdekking van het lijk zet een reeks gebeurtenissen in gang die Violeta nooit had kunnen voorzien.

De kleur van de herinnering toont het Barcelona van de negentiende en twintigste eeuw, vol kleuren, contouren, herinneringen, emoties en mysteries.’ – La Vanguardia

‘Deze roman lees je niet alleen, je beleeft hem met al je zintuigen’- El Cultural

Oorspronkelijke titel: Habitaciones cerradas

Uit het Spaans vertaald door: Jacqueline Visscher

paperback met flappen

15x23 cm.

384 pagina's

ISBN 9789028425163

prijs € 19,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De blauwe diamant

De kleur van de herinnering

Verlangen naar chocolade

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)