Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Brandlucht midprice
 

Ook verkrijgbaar als E-book!
(ISBN: 9789028440128)

Elly, het enige kind van een Belgische vader en een Nederlandse moeder, is door het slechte huwelijk van haar ouders beschadigd. Als volwassene heeft ze zelf problemen met haar dochter Linda, die tot haar schrik ontdekt dat haar moeder en haar grootmoeder ieder met hun eigen waarheid leven. De verschrikkelijke gevolgen daarvan kan Linda niet voorkomen.
In Brandlucht laat Erik Vlaminck op zijn geheel eigen wijze de verschillende stemmen klinken over de banden van het bloed en het verleden. De vader en moeder van Elly vertellen hun verhaal, Elly zelf, en tot slot Linda. Ieder van hen kijkt anders naar de gebeurtenissen, en toch hebben ze allemaal gelijk.

Brandlucht, dat eerdaags verschijnt in Engelse vertaling, stond op de longlist van de Libris- en de AKO Literatuurprijs.

‘Wat Brandlucht vooral boeiend maakt is de knappe manier waarop Vlaminck steeds weer in staat is om een ander beeld te geven van dezelfde situatie.’ – NRC Handelsblad

‘Van kaft tot kaft een genoegen.’ – De Standaard

‘Vlamincks taal is geraffineerd en zijn inzicht scherp.’ – Trouw

‘Vlamick toont zich een meester in het oproepen van de sfeer. […] Als lezer zit je aan je stoel gekluisterd.’ – Noordhollands Dagblad.

paperback

13x21 cm.

248 pagina's

ISBN 9789028425248

prijs € 12,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Angélique

Brandlucht

Brandlucht midprice

Dank u, heren

De zwarte brug

Langs moederszijde

Langs schrijverszijde

Langs vaderszijde

Miranda van Frituur Miranda

Suikerspin

Suikerspin - gebonden editie

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)