Boek
Auteur


 Klik op cover voor een leesfragment.
 (N.B. Hiervoor heeft u Adobe Reader nodig.)

- Alice in Stoomland
 

STEAMPUNK FANTASY

Ben lijdt aan het Alice in Wonderland-syndroom, een ziekte die zijn waarneming beïnvloedt en hallucinaties tot gevolg heeft. Hij verdient zijn brood met het lezen van manuscripten. Een anonieme auteur e-mailt hem een verhaal getiteld De avonturen van Alice in Stoomland.

Het is het verhaal van Alice Liddell, een jonge antropologe die in een victoriaans, steampunk Londen woont. Alle uitlaatgassen van de stad worden achter een hoge muur gedumpt, waar zich het Stoomland bevindt. De uitlaatgassen, ook wel Stoomsel genoemd, vormen een dichte en zware mist, die de levende wezens in Stoomland geestelijk en lichamelijk aantast. Alice verlaat de grote stad om de mutanten van Stoomland te onderzoeken. Haar zoektocht verandert al snel in een strijd tussen leven en dood.

Ben leest haar verhaal en gaandeweg beginnen fictie en werkelijkheid in elkaar over te vloeien.

Alice in Stoomland brengt een totaal nieuwe, ontregelende stem in het fantasylandschap. Het is een sterk verhaal, met verrassende personages. Dimitri heeft een precieze en prikkelende stijl, hij heeft een zeldzaam gevoel voor het fantastische en wonderbaarlijke.’ – ***** www.fantasymagazine.it

Alice in Stoomland is niet alleen een verbijsterende steampunk bewerking van Lewis Carroll’s meesterwerk. Het is – en dat is waar het om draait – een verleidelijke, vermakelijke, verontrustende en inventieve roman.’ – il Riformista

Oorspronkelijke titel: Alice nel paese della Vaporità

Uit het Italiaans vertaald door: Miriam Bunnik

paperback

15x23 cm.

256 pagina's

ISBN 9789028424326

prijs € 19,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Alice in Stoomland

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)