Boek
Auteur

- Intimidatie op het werk
 

Intimidatie op het werk is iemand langzaam en stelselmatig kapotmaken: onafgebroken enorme druk uitoefenen om de prestaties te verhogen, werknemers voortdurend kleineren, op subtiele wijze uit de groep werken of aanvallen op het persoonlijke vlak, opzettelijk gegevens onduidelijk houden zodat men zijn functie niet naar behoren kan uitoefenen enzovoort. Het is een moeilijk te bewijzen vorm van psychisch geweld waarbij geen gebruik wordt gemaakt van openlijke agressie.

Psychiater Marie-France Hirigoyen sprak talloze mensen die met intimidatie op het werk te maken hebben gehad – met slachtoffers en daders, met leidinggevenden en hulpverleners – en geeft antwoord op belangrijke vragen als: wanneer is er sprake van discriminatie, pesten en lichamelijk geweld, en wanneer van intimidatie? In welke vormen kan intimidatie optreden? Wie zijn de daders? Wat ervaren de slachtoffers? Wat is er tegen intimidatie te doen? En welke wetgeving moet er komen die werknemers ertegen beschermt?

In dit boek zijn de onderzoeksgegevens van Hirigoyen aangepast aan de actuele Nederlandse situatie en in het nawoord zijn praktische tips en adressen zijn opgenomen. Dat maakt Intimidatie op het werk tot een baanbrekende eerste stap in de bestrijding van een ernstig maatschappelijk verschijnsel waar talloze werknemers niet langer onder hoeven te lijden.

Eerder verscheen van Marie-France Hirigoyen het veelgeprezen boek Pesten en treiteren: ‘Een absolute aanrader voor al degenen die ermee in aanraking komen.’ – De leeswolf

Oorspronkelijke titel: Malaise dans le travail. Harcèlement moral: démêler le vrai du faux

Uit het Frans vertaald door: Elisabeth Saltet en Jos Sjollema

paperback

14x22 cm.

336 pagina's

ISBN 9789028422889

prijs € 22,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Intimidatie op het werk

Pesten en treiteren

Pesten en treiteren

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)