Boek
Auteur

- Het verloren dorp
 

Het Chinese dorp Lingdou lag vroeger aan de kust, op het platteland. Er woonden boeren en vissers. Nu is het ingesloten door de wolkenkrabbers, snelwegen en bedrijventerreinen van de miljoenenstad Xiamen. De laatste dorpsbewoners delen er hun leven met een ratjetoe van migranten uit heel China, die er goedkope huisvesting vinden. Tegen beter weten in hopen ze stand te houden tegen de oprukkende bulldozers, want Lingdou moet wijken voor prestigieuze nieuwbouw.
In het huidige China zijn er talloze van dit soort ingesloten dorpen. Miriam Driessen ging naar Lingdou om erachter te komen wie de inwoners zijn en hoe ze met hun lot omgaan. Ze beschrijft het dagelijks leven van deze mensen en geeft daarmee een beeld van de opmars van China aan het begin van de 21ste eeuw. Het gaat over het dagelijks leven van mensen zoals de jonge en energieke Ma die in het naastgelegen softwarepark werkt; over Chen, die het liefst een Chinese vrouw wil trouwen maar weinig kans maakt omdat hij niet genoeg verdient; over Sun, de handige loonarbeider die in een paar jaar tijd miljonair is geworden. En over de 84-jarige mevrouw Li, die hoofdschuddend toeziet hoe de wereld waarin zij decennia heeft geleefd, in een oogwenk dreigt te verdwijnen.

paperback

13x21 cm.

192 pagina's

ISBN 9789028423855

prijs € 15,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het verloren dorp

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)