Boek
Auteur

- De dagen van het vuur
 

Na twee mislukte pogingen doet Misáianes, de Eeuwige Haat, nog één keer een uiterste krachtsinspanning om het Grensland te veroveren. Hij stuurt een groot leger naar het continent om de strijd voorgoed in zijn voordeel te beslissen en de volkeren van het Grensland voor altijd aan zijn gezag te onderwerpen. Hij lijkt in zijn opzet te slagen. Maar dan groeit er verzet bij degenen die al onder het juk van de Eeuwige Haat leven – niet alleen verenigen de verschillende volkeren van het Grensland hun krachten tegen Misáianes, ook de Oude Wereld komt in opstand.

‘Met Liliana Bodoc’s De sage van het Grensland is de literatuur teruggekeerd in de fantasy.’ – www.watleesjijnu.nl

De hoop van de bewoners van het Grensland en de Oude Wereld ligt in de handen van twee kinderen, Ring en Roede. Zij worden ver van al het geweld opgevoed om verzet te bieden tegen de eeuwige haat van Misáianes. Hun worden de vier hoofddeugden bijgebracht: de eer een naam te dragen, de gave van de herinnering, de kennis van oorzaak en gevolg, en de schoonheid van de poëzie. Terwijl de volkeren van het Grensland vechten voor hun vrijheid en daarbij zware verliezen leiden, brengen Ring en Roede de ziel van de Oude Wereld weer tot leven en leggen zo de kiem voor nieuw verzet.

Liliana Bodoc is de populairste fantasy-auteur van Zuid-Amerika. Zij heeft haar trilogie De sage van het Grensland gebaseerd op de verovering van Zuid-Amerika door de Spanjaarden. In het succesvolle eerste boek, De dagen van het Hert, worden de oorspronkelijke bewoners van het Grensland voor het eerst bedreigd door roodharige wezens uit de Oude Wereld, die op de rug van grote dieren met manen rijden en vuurwapens gebruiken. In het tweede boek worden de verschillende volkeren geteisterd door vreemde virussen en ziektes die zich over het continent verspreiden. Het derde boek vormt het vlammende sluitstuk, waarin de ultieme strijd om de macht in het Grensland én de Oude Wereld wordt uitgevochten.

Liliana Bodoc: ‘Ik wil geloofwaardige, overtuigende oorden creëren en vind het daarom belangrijk om gedegen onderzoek te doen. Zo heb ik de dagboeken van Columbus en de brieven van Hernán Cortés gelezen, maar ook de Popol Vuh (het heilige boek van de K’iche’

Oorspronkelijke titel: La Saga de los Confines - Los días del fuego

Uit het Spaans vertaald door: Bob de Nijs

paperback

15,5x23,5 cm.

450 pagina's

ISBN 9789028423282

prijs € 19,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De dagen van de Schaduw

De dagen van het Hert

De dagen van het vuur

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)