Boek
Auteur

- Het sturende brein
 

De hersenen van de mens vormen een van de grootste raadsels van de evolutie. Met name het voorste deel van die hersenen, de frontale kwabben, is een wonderlijk gebied: we weten inmiddels dat dit gedeelte van de hersenen ons typische mens-zijn en ons functioneren in de wereld bepaalt, al weten we nog maar nauwelijks hoe dat dan werkt.
Elkhonon Goldberg, hoogleraar klinische neurologie aan de University School of Medicine te New York, biedt in dit fascinerende boek, gebaseerd op zijn eigen onderzoek, een geheel nieuw perspectief op onze hersenen: ons brein is niet, zoals lang werd gedacht, een verzameling centra voor allerlei verschillende functies, maar een organisch samenhangend geheel dat wordt geleid en bestuurd door het voorste hersengedeelte – evolutionair gezien het jongste deel, de kroon op de schepping. Het stelt de mens in staat zich te gedragen als mens, en biedt hem de kans zich te handhaven in een wereld waarvan de organisatie steeds complexer is geworden.

‘Het sturende brein geeft een briljante uitleg over de complexe functies van de frontale hersenkwabben.’ – Oliver Sacks

Van Elkhonon Goldberg verscheen eerder De wijsheidparadox, een boek over de manier waarop mensen wijzer in het leven komen te staan naarmate ze ouder worden, ‘een wetenschappelijk onderzoek op literaire wijze aangeboden.’ – Algemeen Dagblad.

Oorspronkelijke titel: The New Executive Brain

Uit het Engels vertaald door: Marjolijn Stoltenkamp

paperback

14x22 cm.

448 pagina's

ISBN 9789028423565

prijs € 29,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De wijsheidparadox

Het sturende brein

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)