Boek
Auteur

- Ga niet weg
 

Door een ernstig ongeluk van zijn vijftienjarige dochter Angela wordt het bestaan en het leven van een succesvol chirurg in een klap aan het wankelen gebracht. Zijn dochter ligt in coma in het ziekenhuis waar hij werkt, en ze wordt geopereerd door een collega. Zijn echtgenote is in allerijl teruggeroepen van haar vliegreis, maar is nog niet gearriveerd. In het aangezicht van de dood onthult Timoteo zijn diepste en intiemste geheim aan Angela. Hij vertelt haar met chirurgische precisie het verhaal van zijn liefde voor een andere vrouw dan haar moeder, waarvan niemand het bestaan vermoedde, op een collega-arts na. Een onooglijke vrouw die zijn hart in alle opzichten heeft geraakt, een noodlottige liefde. Timoteo smeekt Angela bij hem te blijven: ‘Ga niet weg. Ik wil je iets vertellen’. Zichzelf in niets ontziend houdt hij een monoloog tegen haar en tegelijk ook tegen zijn overleden minnares en vertelt hij tot in detail over zijn verborgen leven, zijn emoties balancerend op het scherpst van de snede.
‘Het regent. In de regen, in een uithoek van deze stad heb ik Italië voor de laatste keer bemind. Ik weet zeker dat zij, waar ze zich nu ook mag bevinden, telkens wanneer het regent, treurt over het leven. Ze maakte deel uit van mij als een prehistorische staart, iets dat is gemuteerd tijdens de evolutie, iets waarvan ik de mysterieuze, loze resten nog draag.

Oorspronkelijke titel: Non ti muovere

Uit het Italiaans vertaald door: Henrieke Herber

paperback

13x21 cm.

272 pagina's

ISBN 9789028423398

prijs € 10,-

Alle leverbare titels van deze auteur:

Ga niet weg

Morgenzee

Niemand overleeft alleen

Schittering

Ter wereld gekomen

Ter wereld gekomen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)