Boek
Auteur

- Opstandige dauw
 

Ahmad Shamlu ( Teheran, 1925-2000) is een van de meest invloedrijke dichters van Iran. In zijn poŽzie, die voor velen nog altijd een belangrijke bron van inspiratie is, geeft deze universele dichter woorden aan het onbenoembare van het menselijke gevoelsleven.
Hij schiep een zeer persoonlijke synthese tussen de klassieke Perzische poŽzie en de poŽzie van moderne Westeuropese dichters Ė van Mallarmť tot Bertolt Brecht. Hij wilde met zijn poŽzie stem geven aan de mensen die van Iran een moderne maatschappij wilden maken. Evenals zijn Turkse vriend en collega Nazim Hikmet werd hij wegens zijn politieke overtuiging gevangen gezet.
Shamlu verenigt in zijn poŽzie het grote en het kleine gebaar; heftig verzet en intieme liefde. Hij combineert themaís uit de voor-islamitische Iraanse cultuur, islam en christendom met een scherpe religiekritiek. Wie iets wil begrijpen van de Iraanse cultuur en politieke geschiedenis, leze de poŽzie van Ahmad Shamlu.. Dankzij de prachtige vertaling in het Nederlands is nu eindelijk een uitgebreide kennismaking mogelijk met het werk van Shamlu!

paperback

16,5x22 cm.

192 pagina's

ISBN 9789028423299

prijs € 17,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Opstandige dauw

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)