Boek
Auteur

- De samenzwering van Calaspia
 

Als het dorp Quivelda wordt verwoest door ijzingwekkende monsters, vrezen de bewoners dat de Ostentum, waarvan iedereen dacht dat ze waren uitgeroeid, zijn teruggekeerd. Een uiteenlopend gezelschap, onder wie de zestienjarige Bryn Bellyset, begint aan een hachelijke reis naar de hoofdstad van Calaspia om de keizer te waarschuwen voor het dreigende gevaar. Daar komen ze tot de ontdekking dat duistere krachten de keizerlijke kringen hebben geďnfiltreerd. Langzaam maar zeker worden Bryn en zijn vrienden meegezogen in manipulaties en samenzweringen van een ondoorgrondelijke vijand.

‘Na het lezen van De samenzwering van Calaspia ben je hongerig naar meer. Het verhaal grijpt je, met zijn frisse stijl en bijzondere verteltrant. Een verbazingwekkende roman van even verbazingwekkende auteurs, van wie we nog veel zullen horen.’ – Wolfgang Hohlbein

In De samenzwering van Calaspia, het eerste boek van de fantasyreeks De sage van de Waanzin, wordt het vredige leven van Bryn Bellyset op brute wijze verstoord als zijn dorp wordt vernietigd door afgrijselijke monsters. Waarom is Bryns volk – de goedaardige Barue die de emoties van anderen aanvoelen zoals wij een gezicht herkennen – aangevallen terwijl er vrede heerst in het rijk Calaspia? Welke vijand zit er achter de samenzwering die zich langzaam maar zeker ontvouwt? Bryn weet het antwoord op deze vragen niet, maar hij weet wel dat hij alles zal doen om Calaspia te behoeden voor nog meer verschrikkingen.
De samenzwering van Calaspia is een indrukwekkende fantasyroman vol misleiding, bedrog en intriges. Jyoti en Suresh Guptara schrijven fantasy die niet alleen om monsters en gevechten draait; het gaat over wat buitengewone gebeurtenissen doen met gewone mensen, hun leven en hun relaties.

Oorspronkelijke titel: Conspiracy of Calaspia

Uit het Engels vertaald door: Mirjam Bonné

paperback met flappen

15x23 cm.

496 pagina's

ISBN 9789028423411

prijs € 19,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De erfenis van Aferistus

De samenzwering van Calaspia

De zwaardcodex

Guptara Combinatie Pakket

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)