Boek
Auteur

- Moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur
 

Heel lang is de Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur in de rest van de wereld buiten beeld gebleven, maar sinds enige decennia neemt ze dankzij auteurs als Jorge Luis Borges, Gabriel García Márquez en Javier Marías een voorhoedepositie in: overal ter wereld wordt deze literatuur nu gretig gelezen en intensief bestudeerd.
Dit emancipatieproces vormt de rode draad van deze literatuurgeschiedenis, waarin de moderne Spaanstalige literatuur wordt besproken tegen de achtergrond van grote internationale ontwikkelingen als realisme, fin de siècle, avant-garde, modernisme en postmodernisme. Centraal staan de grote auteurs die vanaf het begin van de twintigste eeuw toonaangevend zijn geweest: van Miguel de Unamuno en Federico García Lorca tot Juan Goytisolo, van Pablo Neruda en Mario Vargas Llosa tot Roberto Bolaño. Maarten Steenmeijer geeft een boeiende beschrijving en analyse van hun werk en plaatst het in de biografische, literaire en historische context waarin het is ontstaan en tot ontwikkeling is gekomen.

paperback

13x21 cm.

360 pagina's

ISBN 9789028422810

prijs € 24,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Acht dagen in de week

Dit is niet Amerika

Moderne Spaanse en Spaans-Amerikaanse literatuur

Schrijven als een ander

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)