Boek
Auteur

- Ik die zo weinig in mijn verleden leef
 

In oktober 1940 werd Pieter Geyl, een van de belangrijkste Nederlandse historici van de twintigste eeuw, gevangengezet door de Duitse bezetter. Hij kwam na enige omzwervingen terecht in Sint Michielsgestel, waar hij bijna de hele oorlog verbleef. Daar schreef hij zijn autobiografie, waarin hij openhartig terugblikte op zijn turbulente openbare leven als historicus en op zijn niet minder bewogen privéleven. De autobiografie lag jarenlang onder het stof in zijn omvangrijke archief in de Universiteitsbibliotheek Utrecht en werd bij toeval ontdekt. Deze autobiografie, die nu onder de titel Ik die zo weinig in mijn verleden leef wordt gepubliceerd, is een juweel. Ze biedt een uniek beeld van een tijdperk, gezien door de ogen van een scherp en geëngageerd intellectueel, en een begenadigd auteur.

Ik die zo weinig in mijn verleden leef is voor publicatie gereedgemaakt door drie historici. Wim Berkelaar is verbonden aan het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands protestantisme aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Leen Dorsman is hoogleraar universiteitsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Pieter van Hees was tot aan zijn pensionering verbonden aan het Instituut Geschiedenis van de Universiteit Utrecht.

paperback

17x23,5 cm.

384 pagina's

ISBN 9789028422865

prijs € 34,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Ik die zo weinig in mijn verleden leef

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)