Boek
Auteur

- Wat beschaving heet
 

In een tijd waarin het in de politiek en de publieke opinie alleen nog maar lijkt te gaan over integratie en economie, is het heel verfrissend om te constateren dat de publieke zaak oorspronkelijk ook andere kwesties behelsde. Op zijn bekende elegante wijze opent Schopenhauer onze ogen daarvoor. In deze bundel laat de grote filosoof met de scherpe pen zich uit over tijdloze maatschappelijke kwesties. Hij onderwerpt themaís als zelfmoord, morele vrijheid, de positie van de vrouw en de rechten van het dier aan een nietsontziend oordeel. Vooral zijn opvattingen over de vrouw hebben hem in het verleden de reputatie van vrouwenhater bezorgd. Wie het betreffende opstel nu leest, zal constateren dat zijn ideeŽn heel wat genuanceerder zijn dan zijn reputatie doet vermoeden.
Arthur Schopenhauer was wars van alles wat nu politieke correctheid wordt genoemd. Of, om met zijn leerling Friedrich Nietzsche te spreken: hij was niemands onderdaan. Zijn opvattingen hebben na anderhalve eeuw niets van hun geldigheid verloren.

paperback

13x21 cm.

128 pagina's

ISBN 9789028423145

prijs € 12,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Bespiegelingen over levenswijsheid

Dat ben jij. Over de grondslag van de moraal

De vrijheid van de wil

De waarheid is niet altijd welkom

De wereld als wil en voorstelling

Het nut van vrome leugens

In de tuin der letteren

Parerga en paralipomena: kleine filosofische geschriften

Wat beschaving heet

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)