Boek
Auteur

Mara Meimaridi - De heksen van Smyrna
 

Een onweerstaanbaar verhaal van een moeder en een dochter die aan het einde van de negentiende eeuw op geraffineerde wijze macht en aanzien verwerven in de Turkse havenstad Smyrna.

Het leven van de Griekse Eftalía in een van achterbuurten van het wervelende Smyrna is getekend door armoede. Wanneer zij in contact komt met een mysterieuze Turkse vrouw van wie gefluisterd wordt dat zij een heks is, verandert haar leven ingrijpend. De bezweringen en geheimzinnige drankjes die Eftalía van haar leert, zet zij geraffineerd in om de levensomstandigheden van haarzelf en haar dochter te verbeteren.
Wat door Eftalía in gang is gezet, wordt door haar dochter Katina ten einde gebracht. Hoewel zij weinig aantrekkelijk is, slaagt zij erin de ene na de andere machtige man om haar vinger te winden en grote rijkdom te vergaren. Hoe Katina uiteindelijk heel Smyrna in haar macht krijgt, wordt tientallen jaren later ontdekt wanneer haar achternicht Maria een aantal schriften met bezweringsformules vindt. Zij bemerkt op haar beurt dat de hekserij nog niets aan kracht heeft ingeboet.

Mara Meimardi laat de smeltkroes van de havenstad Smyrna aan de Middellandse Zee herleven, waar Turken, Grieken, Armenen en Koerden, islamieten, joden, christenen en orthodoxen met en naast elkaar leefden in de nadagen van het Osmaanse rijk. Zo overtuigend vertelt zij dit verhaal, dat de lezer het rumoer in de steegjes en straten hoort, de geuren van markten en pleinen opsnuift, en de verrassende kleuren van een oosterse wereld voor zich ziet.

paperback

13x21 cm.

512 pagina's

ISBN 9789028421431

prijs € 5,00

Alle leverbare titels van deze auteur:

De heksen van Smyrna

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)