Boek
Auteur

- Hoe de buik het hoofd helpt denken. De intelligentie van het onbewuste en de kracht van de intu´tie
 

'Sydney, mei 2006. Ik zit in een kelder van een onderzoeksinstituut. Over een paar minuten zal mijn verstand worden uitgeschakeld.'

Ieder van ons kent het: we moeten een beslissing nemen, en we wegen alles honderd keer af. Zelfs een lijst met voors en tegens helpt niet verder, want we voelen intu´tief aan: als we handelen naar de uitkomst ervan, nemen we de verkeerde beslissing.
Eeuwenlang was het verstand de maat der dingen. Maar nu komen neurowetenschappers en psychologen tot een heel andere conclusie:denken en voelen zijn niet van elkaar te scheiden. Terwijl de ratio zich vaak eendimensionaal, om niet te zeggen dom gedraagt, blijkt het zogenaamd irrationele vaak slimmer dan het verstand te zijn. We kunnen kortom ook op onze intu´tie vertrouwen en niet alleen op ons verstand. Dit boek laat zien hoe dat kan.
Zich baserend op de nieuwste wetenschappelijke inzichten laat Bas Kast zien, hoezeer de gevoelens een integraal bestanddeel vormen van ons denken, en hoezeer we op hen kunnen vertrouwen. Wanneer we onze irrationele kanten kennen en weten te gebruiken, kunnen we creatieve krachten in ons opwekken - en komen we zelfs bij complexe beslissingen tot resultaten die ons gelukkig maken.

Oorspronkelijke titel: Wie der Bauch dem Kopf beim Denken hilft. Die Kraft der Intuition

Uit het Duits vertaald door: Hans Driessen en Marion Hardoar

genaaid gebonden

13x21 cm.

224 pagina's

ISBN 9789028422506

prijs € 16,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

De liefde en waar de hartstocht vandaan komt

Hoe de buik het hoofd helpt denken. De intelligentie van het onbewuste en de kracht van de intu´tie

Kies je gelukkig!

Ping! Waar goede ideeŰn vandaan komen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)