Boek
Auteur

- In de tuin der letteren
 

Arthur Schopenhauer (1788-1860) beschrijft hier een aantal wantoestanden in de literatuur en het literaire bedrijf: hij neemt schrijvers, critici en het boekenvak messcherp de maat en levert welsprekend kritiek op tal van verschijnselen die wij ook nu nog steeds om ons heen zien.
Uit zijn stellingname blijkt echter ook wat Schopenhauer wl de moeite waard vindt, en dat zijn veelal zaken die ook nu nog steeds gewaardeerd worden. Hij biedt de lezer praktische lessen over stijl, hij vertelt ons hoe we slechte schrijvers van goede kunnen onderscheiden, en hij laat overtuigend zien dat na verloop van tijd kwaliteit altijd komt bovendrijven.
Niet alleen de treffende beschrijving van de tuin der letteren zal de lezer plezieren, maar zeker ook Schopenhauer's schitterende schrijfstijl, de helderheid van zijn betoog, de gelukkige keuze van zijn vergelijkingen en de liefdevolle lofprijzingen op zijn grote helden. Het is alsof het gisteren werd geschreven.

Voor In de tuin der letteren heeft Hans Driessen drie opstellen van Schopenhauer bijeengebracht, vertaald en ingeleid. Naast het nagenoeg volledige oeuvre van Schopenhauer vertaalde Hans Driessen (1953) onder anderen Nietzsche en Peter Sloterdijk.
Hij schrijft regelmatig filosofierecensies in de Volkskrant.

paperback

13x21 cm.

128 pagina's

ISBN 9789028422377

prijs € 12,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Bespiegelingen over levenswijsheid

Dat ben jij. Over de grondslag van de moraal

De vrijheid van de wil

De waarheid is niet altijd welkom

De wereld als wil en voorstelling

Het nut van vrome leugens

In de tuin der letteren

Parerga en paralipomena: kleine filosofische geschriften

Wat beschaving heet

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)