Boek
Auteur

- Het tuigen van schoenerschepen
 

Zeilers weten er alles van: het op de juiste manier tuigen van een schip vereist deskundige kennis en ervaring. Het tuigen van grote zeilschepen zoals schoeners, brikken, barken, fregatten en meer van dergelijke zeegaande schepen, vereist echter een zeer specialistische kennis van de tuigage en alles wat daarbij komt kijken.

Theodorus Lehmann had jarenlang gevaren alvorens hij leraar werd aan de Zeevaartschool te Rotterdam. In deze unieke heruitgave van zijn rijk ge´llustreerde boekje uit 1920 behandelt hij de fijne kneepjes van het zeilwerk tot in de kleinste onderdelen. Hij legt in praktische, korte beschrijvingen uit hoe te werken met allerlei manieren van tuigage, alsmede het aanslaan, zetten, reven en bergen van zeilen, het herstellen van kleine averijen op zee, het touwwerk aan boord, het splitsen van touwen, het maken van knopen en steken, en niet te vergeten de verfkast. Naslagwerkjes van dit kaliber zijn schaars goed geworden.

Voor alle liefhebbers en gebruikers van klassieke maar ook moderne zeilschepen is dit een onmisbare en bijzonder instructief boekje, dat nog de charme uitstraalt van zo'n tachtig jaar geleden. Onmisbaar ook voor modelbouwers van klassieke scheepjes, mede door de meer dan driehonderd uiterst precieze tekeningen.

gebonden

14x22 cm.

144 pagina's

ISBN 978 90 284 2065 6

prijs € 14,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het tuigen van schoenerschepen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)