Boek
Auteur

- Parerga en paralipomena: kleine filosofische geschriften
 

Na De wereld als wil en voorstelling is in april 2002 het werk waarmee Schopenhauer aan het eind van zijn leven bij een breed publiek bekend werd eindelijk verschenen: Parerga en paralipomena (Grieks voor aanvullingen en bijvoegsels). Het zijn zelfstandige aanvullingen op zijn eerder verschenen hoofdwerk, die een wezenlijk deel uitmaken van Schopenhauers filosofie en die van belang zijn voor een goed begrip van zijn denkwereld.

Parerga en paralipomena bestaat uit vier boeken, die uitblinken door hun stilistische brille, erudiete geestigheid en aforistisch meesterschap. Schopenhauer schrijft over tal van onderwerpen die zijn kritische aandacht hadden: over paranomale verschijnselen, over de droom, over zelfmoord, over de vrouw, over de vertelling, over incompetente universiteitsfilosofen, over het schrijven en stijl, en over nog veel meer.
Men zou Parerga en paralipomena een verkapte intellectuele autobiografie kunnen noemen, waarin een filosofenleven van lezen en lijden tot uitdrukking komt.
Zelf noemde Schopenhauer dit werk 'mijn filosofie voor het volk'.

gebonden

12,5x20 cm.

1438 pagina's

ISBN 978 90 284 1939 1

prijs € 110,00

Alle leverbare titels van deze auteur:

Bespiegelingen over levenswijsheid

Dat ben jij. Over de grondslag van de moraal

De vrijheid van de wil

De waarheid is niet altijd welkom

De wereld als wil en voorstelling

Het nut van vrome leugens

In de tuin der letteren

Parerga en paralipomena: kleine filosofische geschriften

Wat beschaving heet

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)