Boek
Auteur

- Bespiegelingen over levenswijsheid
 

Hoe kunnen we, ervan uitgaande dat de wereld nu eenmaal een tranendal is, toch proberen ons leven zo aangenaam mogelijk in te richten?
Jaag niet het geluk na, zo luidt de raad die Schopenhauer ons in dit boek geeft, maar besteed al je enerie aan het vermijden van ongeluk. Bespiegelingen over levenswijsheid, dat voor het eerst sinds 1907 nu weer in een nieuwe Nederlandse vertaling verschijnt, geeft niet alleen een schat aan wijze levenslessen, maar is dank zij Schopenhauer's onnavolgbare stijl ook te genieten als een literair meesterwerk.

Met zijn Bespiegelingen over levenswijsheid verwierf Schopenhauer tien jaar voor zijn dood eindelijk de roem en erkenning waar hij zijn hele leven tevergeefs naar had gesmacht.

De Bespiegelingen over levenswijsheid maken deel uit van de korte filosofische verhandelingen die in 1851 verschenen onder de titel Parerga en paralipomena, het laatste boek dat tijdens zijn leven werd gepubliceerd.

paperback

13x21 cm.

254 pagina's

ISBN 978 90 284 1594 2

prijs € 16,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Bespiegelingen over levenswijsheid

Dat ben jij. Over de grondslag van de moraal

De vrijheid van de wil

De waarheid is niet altijd welkom

De wereld als wil en voorstelling

Het nut van vrome leugens

In de tuin der letteren

Parerga en paralipomena: kleine filosofische geschriften

Wat beschaving heet

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)