Boek
Auteur

- De volle maan als beste vriend
 

De avonturen en belevenissen van een jonge Nederlandse vrouw in MongoliŽ. Met verwondering beschrijft zij dit land dat met een been in de moderne tijd staat en met het andere geworteld is in de tradities van het nomadische bestaan. Haar observaties zijn nauwkeurig en opmerkzaam, haar stijl en beeldgevoel laten het raadsel intact, zodat het boek leest als een roman.

Jannie Regnerus raakte in de ban van dit raadselachtige land en zijn even raadselachtige bewoners. Wonderlijke ontmoetingen en belevenissen beschrijft ze: een doodzieke MongoliŽr koopt de nier van een geŽxecuteerde Chinees, een Mongoolse aanbidder doet haar een paard cadeau, jonge bomen worden op hondenlijken aangeplant. Maar ook het leven in de grauwe hoofdstad Ulaanbataar, waar doodgevroren dronkaards als slapende sneeuwpoppen op de stoep liggen en straatkinderen zich als ratten onder de grond schuilhouden. Tussen die avonturen door slingert zich de rode draad van de vriendschap met Gerelee, die met haar kriskras door zijn land trok. Hij vertelde haar alles wat zij wilde weten en was even nieuwsgierig naar de wereld waaruit zij komt.

paperback

13x21 cm.

160 pagina's

ISBN 978 90 284 2115 8

prijs € 14,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

De volle maan als beste vriend

Het geluid van vallende sneeuw

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)