Boek
Auteur

- Heimwee naar de politiek
 

Ook 25 jaar na zijn val is de herinnering aan het kabinet-Den Uyl springlevend. Sommigen denken er met weemoed aan terug: de verbeelding was aan de macht en alles zou beter worden. Anderen vinden dat de toenmalige regering uit potverteerders bestond: het land ging deccennialang gebukt onder de toen gemaakte overheidsschulden. Waarom roept nu juist dit kabinet nog altijd zoveel emotie op?

In Heimwee naar de politiek onderzoekt Ilja van den Broek de collectieve herinnering aan het kabinet-Den Uyl. Zij beschrijft de verschillende grote en kleine mythes over de progressieve regering (de potverteerders, het vechtkabinet, het journalistenkabinet), maar ze gaat ook in op de beeldvorming van Joop den Uyl, tegelijk een visionair en een aarzelaar. Van den Broek laat zien dat deze beeld- en mythevorming in de jaren zeventig al in gang werd gezet en hoe die zich sindsdien ontwikkelde in de context van de dagelijkse politieke strijd en de veranderde maatschappelijke omstandigheden.

paperback

14x22 cm.

268 pagina's

ISBN 978 90 284 1957 5

prijs € 29,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Heimwee naar de politiek

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)