Boek
Auteur

Erik Vlaminck - Langs schrijverszijde
 

In februari 2005 werd Erik Vlamincks roman fleuve voltooid met de publicatie van Het schismatieke schrijven. Wereldbibliotheek heeft deze grootse romancyclus uitgebracht in drie delen.

Deel 3 draagt de titel Langs schrijverszijde en bestaat uit Stanny, een stil leven en Het schismatieke schrijven

Stanny, een stil leven

Het kwetsbare jongetje Stanny is getuige van de grootschalige uitbreiding van het Antwerpse havengebied in de vroege jaren '60. Zijn geboortedorp Wilmarsdonk wordt van de aardbodem geveegd, hij komt te wonen naast de even oude Erik. Stanny is de eeuwige verliezer en de pesterijen van Erik en diens kornuiten maken het leven voor hem ondraaglijk.

Het schismatieke schrijven

In de jaren '70 ontmoeten Erik en Stanny elkaar opnieuw – nu in een psychiatrische inrichting waar Stanny patiënt is en Erik verpleger. Erik wil een boek gaan schrijven over de wantoestanden in de psychiatrie, Stanny vreest dat hij de hoofdpersoon gaat worden. De confrontatie tussen beiden verandert hun leven voorgoed.

paperback

13x21 cm.

240 pagina's

ISBN 9789028421493

prijs € 11,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Angélique

Brandlucht

Brandlucht midprice

Dank u, heren

De zwarte brug

Langs moederszijde

Langs schrijverszijde

Langs vaderszijde

Miranda van Frituur Miranda

Suikerspin

Suikerspin - gebonden editie

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)