Boek
Auteur

Erik Vlaminck - Langs vaderszijde
 

In februari 2005 werd Erik Vlamincks roman fleuve voltooid met de publicatie van Het schismatieke schrijven. Wereldbibliotheek heeft deze grootse romancyclus uitgebracht in drie delen.

Deel 2 draagt de titel Langs vaderszijde en bestaat uit De portrettentrekker en Houten schoenen

De portrettentrekker

De Eerste en de Tweede Wereldoorlog hebben diepe sporen achtergelaten in het leven van twee gewone mensen, Henri en Virginie, Eriks grootvader en diens zus. Maar wat is gewoon? Hoe kan een baby overlijden in de ovenla van een keukenkachel? Kan een mens wel twee oorlogen overleven? Waarom bestaat er van de vader van Henri en Virginie geen enkel portret? De enigen bij wie Erik het antwoord kan vinden, zijn Henri en Virginie zelf.

Houten schoenen

De kleine Erik ontdekt dat er foto's uit het familiealbum zijn gescheurd. Eenmaal volwassen gaat hij naar de plaats in Duitsland waar zijn vader tijdens de Tweede Wereldoorlog een aantal maanden in een werkkamp heeft doorgebracht. Hij maakt dezelfde reis en reconstrueert een verleden dat pijnlijke geheimen bevat.

paperback

13x21 cm.

256 pagina's

ISBN 978 90 284 2148 6

prijs € 11,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Angélique

Brandlucht

Brandlucht midprice

Dank u, heren

De zwarte brug

Langs moederszijde

Langs schrijverszijde

Langs vaderszijde

Miranda van Frituur Miranda

Suikerspin

Suikerspin - gebonden editie

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)