Boek
Auteur

Erik Vlaminck - Langs moederszijde
 

In februari 2005 werd Erik Vlamincks roman fleuve voltooid met de publicatie van Het schismatieke schrijven. Wereldbibliotheek heeft deze grootse romancyclus uitgebracht in drie delen.
Deel 1 draagt de titel Langs moederszijde en bestaat uit Anastasia, Quatertemperdagen en Wolven huilen

Anastasia

De novelle Anastasia is het verhaal van een cruciale gebeurtenis in het leven van Jaak Van Riel, een ver familielid, die begin 20ste eeuw overleed. Als hij verliefd wordt op de helft van een Siamese tweeling op de kermis, heeft dat dramatische gevolgen.
Vlaminck's beschrijving van de gebeurtenissen op de kermis gaat de lezer door merg en been.

Quatertemperdagen

In de jaren '60 maakt het jongetje Erik kennis met de geschiedenis van zijn familie langs moederszijde. Een geschiedenis van oorlog en overleven, een verhaal van misère, baren en sterven, maar ook van bier, rauwe volkshumor, en tubaklanken.

Wolven huilen

Liza Schrijvers, de verboden liefde van Eriks grootvader, gaat na de Tweede Wereldoorlog naar Canada, samen met Fons Huybrechts. In 1991 vertellen zij aan de hun onbekende Erik, die hen in Canada onaangekondigd komt bezoeken, over hun belaste oorlogsverleden en waarom ze indertijd België zijn ontvlucht.

paperback

13x21 cm.

240 pagina's

ISBN 978 90 284 2147 9

prijs € 11,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Angélique

Brandlucht

Brandlucht midprice

Dank u, heren

De zwarte brug

Langs moederszijde

Langs schrijverszijde

Langs vaderszijde

Miranda van Frituur Miranda

Suikerspin

Suikerspin - gebonden editie

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)