Boek
Auteur

- Open hart
 

Benjamin Ruben, een jonge, ambitieuze internist, vergezelt de directeur van het ziekenhuis en diens vrouw Dori op een reis naar India. Het echtpaar wil met Benji's hulp hun ernstig zieke dochter ophalen en terugbrengen naar Tel Aviv.
De ervaringen in het mysterieuze India maken in de overigens rationeel ingestelde Benji een ongekende erotische passie los. Hij wordt hopeloos verliefd - niet op de patiŽnte wier leven hij redt, maar op haar moeder: Dori. Zij wijst zijn liefde echter af omdat hij als vrijgezel te bedreigend zou zijn. Dus trouwt Benji halsoverkop met een andere vrouw, in de hoop dat Dori nu wel op zijn avances zal ingaan.

Of Yehoshua in deze meeslepende roman nu schrijft over open-hartchirurgie, religie, seksuele obsessie of zielsverhuizing, te allen tijde verbeeldt hij op meesterlijke wijze het gevecht met de menselijke sterfelijkheid. Hij plaatst het westerse realisme en rationalisme naast de oosterse mystiek, en werpt daarmee een fascinerend licht op zaken als liefde, trouw, ontrouw en wedergeboorte. Yehoshua heeft een verbazingwekkend werk geschapen over de liefde in al haar verschijningsvormen, een werk dat de grenzen tussen verschillende talen en culturen moeiteloos passeert.
Open hart is een vernieuwing in het oeuvre van Yehoshua. Zijn roman houdt zicht niet bezig met politiek, - zelfs niet op de achtergrond - maar concentreert zich volledig op de belevingswereld van Benji. Hij roept de schitterende, intense sfeer van India op, en vertelt het ontroerende verhaal over een man die zijn hart wil openstellen voor de mogelijkheden die het leven te bieden heeft.

paperback

13x21 cm.

507 pagina's

ISBN 978 90 284 1758 8

prijs € 27,-

Alle leverbare titels van deze auteur:

De bevrijdende bruid

De figurante

De minnaar

De missie van de human-resourcesmanager

Het eerbetoon

Kijken in de spiegel

Kijken in de spiegel. Over verzoening, identiteit en de toekomst van IsraŽl

Meneer Mani

Open hart

Reis naar het einde van het millennium

Vriendschappelijk vuur

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)