Boek
Auteur

- Angélique
 

Angélique, een verlopen vrouw van zestig, arriveert in een opvanghuis. Haar bezit: een winkelwagentje vol lorren, wat briefpapier en een verhaal. Als jonge kloosterzuster werd Angélique uitgezonden naar Congo, waar zij werd verkracht en zwanger raakte. Na de bevalling moest zij direct afstand doen, zij heeft haar kind nooit gezien. Deze gebeurtenissen bepalen in hoge mate haar omgang met de hoogzwangere Nancy, die zij in het opvanghuis ontmoet. Nancy is een halfbloed die aan de drugs is. Zowel Nancy als Angélique is manipulatief en niet voor één gat te vangen. Ze proberen elkaar af te troeven, maar hebben toch duidelijk sympathie voor elkaar.

De goedbedoelende maatschappelijk werkster Hilde staat hierboven, maar heeft niet door dat zij gemanipuleerd wordt door de verbitterde Angélique - met dramatische gevolgen.

Door wat Angélique heeft doorgemaakt, kan ze niet anders doen dan ze doet. Misschien wil ze wel, maar lukt haar niet. De onontkoombaarheid van het noodlot is prachtig tot uitdrukking gebracht.

paperback

13x21 cm.

64 pagina's

ISBN 978 90 284 2008 3

prijs € 9,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Angélique

Brandlucht

Brandlucht midprice

Dank u, heren

De zwarte brug

Langs moederszijde

Langs schrijverszijde

Langs vaderszijde

Miranda van Frituur Miranda

Suikerspin

Suikerspin - gebonden editie

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)