Boek
Auteur

- Verboden tijd
 

Verboden tijd volgt de ontwikkeling van Lokien, het hoofdpersonage dat zijn plaats zoekt in de werkelijkheid. Als kleine jongen gelooft Lokien in de wereld die zijn verbeelding hem voortovert, maar zijn oudste broer, Klooster, is een genadeloze realist die een ware gevoelsterreur op Lokiens bewustzijn uitoefent. Zelfs een onbeholpen poging om Klooster te vermoorden verlost de kleine Lokien niet van de enorme druk die een jeugdlang op hem wordt uitgeoefend.

Twintig jaar later gaat Lokien het gevecht met Klooster opnieuw aan. Hij slaagt erin zich te wreken op zijn broer en zich te bevrijden van het verleden. Dat biedt hem de mogelijkheid zijn plaats in te nemen in de werkelijkheid zonder te worden bepaald door anderen.

Deze sprankelende roman vol speelse ideeŽn is een klassieker uit de Nederlandse literatuur. De intensiteit van de taal en de vondsten van Lokiens verbeelding zijn voor de hedendaagse lezer nog even fris en verrassend als in de tijd dat het verhaal voor het eerst werd gepubliceerd.

paperback

13x21 cm.

224 pagina's

ISBN 978 90 284 2063 2

prijs € 18,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Avatar. Avader

Bedenktijd

Binnenstebuitenwereld

Dader gezocht. Play in

De andere stad

De cirkelbewoners

De creatieve factor

De dag na de vorige dag

De geboorte van een geest

De gouden tweehoek

De hoge hoed der historie

De noodzaak van het overbodige

Donorwoorden

Een geschreven leven I

Een geschreven leven II

Een geschreven leven III

Het aaahh & ooohh van de verbonaut

Luchtwegen Nergenswind

Mannekino

Stadgasten

Veldwerk

Verboden tijd

Virtualia. Teletonen

Zijnsvariaties. Verbovelden

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)