Boek
Auteur

- Kentering van een huwelijk
 

Kentering van een huwelijk gaat over hartstocht, ware liefde, misleiding, verlangen en vergankelijkheid. Een boek om te herlezen omdat het aan de kern raakt en verschillende lagen van het menselijk bewustzijn onderzoekt. En tegelijkertijd is het ook een zwanenzang op de grootburgerlijke Midden-Europese wereld in een periode van vergane glorie in Europa.
Opnieuw een tijdloos meesterwerk van Sándor Márai, een van de belangrijkste auteurs van de twintigste eeuw, de auteur van het succesvolle Gloed.

Een heer, een dame en een dienstmeisje, drie mensen met verschillende achtergrond, stellen zich dezelfde vragen over de waarde van echte gevoelens: hoe verhouden zich hartstocht en ware liefde en hoe dicht kun je bij een andere mens staan? Ieder van de drie personen vertelt zijn geschiedenis, en altijd is op de achtergrond die stille getuige aanwezig, die elk mens in zijn leven heeft en die zich niet laat misleiden, maar dwingt tot zelfonderzoek en tot de vraag naar de werkelijke waarden in het leven.

Márai's misschien wel belangrijkste roman, over liefde en verraad, speelt zich af in het decadente burgerlijke milieu van Boedapest aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Met meesterhand schrijft Márai over de kentering in de harten van mensen, op het persoonlijke vlak en in een ontredderde tijd, door de confrontatie met vragen over de waarachtigheid en de duurzaamheid van gevoelens.

gebonden

13x21 cm.

418 pagina's

ISBN 978 90 284 2110 3

prijs € 19,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Bekentenissen van een burger

De erfenis van Eszter

De gravin van Parma

De gravin van Parma

De meeuw

De nacht voor de scheiding

De opstandigen

Er is in Rome iets gebeurd

Gloed

Kentering van een huwelijk

Kentering van een huwelijk (midprice)

Land, land!...

Vrede op Ithaca

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)