Boek
Auteur

- Kort Italiaans (tweetalige editie)
 

Twintig verhalen van spraakmakende hedendaagse Italiaanse auteurs. Een unieke kennismaking met de schatkamer van de moderne Italiaanse literatuur, voor een zeer publieksvriendelijke prijs.

De Italiaanse literatuur doet het goed in Nederland. Daarvan getuigen de verkoopcijfers van auteurs als Niccolò Ammaniti, Margaret Mazzantini en Melania Mazucco. Maar de Italiaanse literatuur heeft vandaag de dag nog zoveel meer te bieden. Deze bundel presenteert prachtig werk van twintig in Nederland nog onbekende schrijvers. Zij bieden een staalkaart van wat de Italiaanse literatuur vermag, van de humor van Antonio Moresco en de verbeelding van Dario Voltolini, tot de melancholie van Ugo Carnia en de wijsheid van Grazia Versani. En altijd is er dat onmiskenbaar Italiaanse geluid.


Dit unieke project werd mogelijk door Tineke van Dijk, die in oktober 2003 de Martinus-Nijhoffprijs voor haar vertalingen uit het Italiaans kreeg en een gedeelte van het prijzengeld voor de financiering van deze bundel bestemde. Na haar ontijdige overlijden begin 2004 hebben vrienden en collega's het project voortgezet. Aan haar is deze bundel dan ook opgedragen.

Filippo La Porta leidt de verhalen in.

paperback

13x21 cm.

304 pagina's

ISBN 978 90 284 2116 5

prijs € 17,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Against English: Pleidooi voor het Nederlands

Kort Italiaans (tweetalige editie)

Kort Italiaans Verhalen van hedendaagse Italiaanse schrijvers

Rebelse Sonnetten

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)