Boek
Auteur

Frank Hendrickx - Rusland op vrije voeten
 

Aan een appartementencomplex in Moskou hing in 2004 een groot spandoek om kopers en huurders te werven, met de slogan NOSTALGIE NAAR DE TOEKOMST. Het was een gloednieuw gebouw dat tegelijkertijd oud moest lijken, in de bekende imponerende sovjetstijl maar voorzien van alle moderne gemakken. Dat gelijktijdige verlangen naar toekomst en verleden heeft Rusland en de andere voormalige sovjetrepublieken vijftien jaar na het uiteenvallen van dat grote rijk nog steeds in zijn greep.
Van 2000 tot 2004 ging Frank Hendrickx op zoek naar de toekomst van het gewezen imperium. Daartoe doorkruiste hij de voormalige Sovjet-Unie, een reis die begint en eindigt in Moskou, de stad waar de dynamiek, de ambitie en de hardheid van Rusland het duidelijkst zichtbaar zijn. De stad ook waar president Vladimir Poetin en zijn entourage worstelen met de politieke koers.

De tocht van en naar Moskou leidt langs gebieden die de veelzijdigheid en complexiteit van de voormalige Sovjet-Unie tonen, van de weldadige stiltes van de Siberische toendra naar het duivelse geweld in TsjetsjeniŽ tot de eenzaamheid van het oneindige platteland. Hendrickx sprak vooral met gewone mensen, in Moskou, in Grozny, aan de Oostzee, in SiberiŽ. Gewone mensen, die leven in een uitzonderlijke tijd en in een harde omgeving. Samen vertellen zij een verhaal van verlies, hoop en verlangen.

paperback

13x21 cm.

192 pagina's

ISBN 978 90 284 2193 6

prijs € 15,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Rusland op vrije voeten

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)