Boek
Auteur

Dino Buzzati - De woestijn van de Tartaren
 

Heeft een mens de moed om zijn leven zelf te bepalen?
Over dit intrigerende thema scheef de Italiaanse auteur Dino Buzzati in 1938 deze onheilspellende roman. Het is een meesterwerk uit de wereldliteratuur.

De jonge luitenant Giovanni Drogo krijgt zijn eerste standplaats bij een garnizoen in een fort hoog in de bergen. Zijn leven ligt nog voor hem, een schitterende militaire carrière lonkt. Wat zou de toekomst voor hem in petto hebben? In de verwachting dat er grote dingen te gebeuren staan begint hij aan zijn diensttijd. Hij raakt in de ban van het eentonige leven in het fort, dat uitkijkt op een uitgestrekte woestijn. Het gerucht gaat dat de Tartaren in de woestijn een leger aan het verzamelen zijn en zich opmaken voor een aanval.

Buzzati schreef De woestijn van de Tartaren in 1938, maar het werd pas in 1945 uitgegeven. Op lichtvoetige en eenvoudige wijze vertelt Buzzati een verhaal dat in tijd en plaats nooit concreet wordt. De beschrijvingen van de vesting en het onherbergzame gebied zorgen voor een sprookjesachtige sfeer, die gaandeweg beklemmend wordt. Het leven in het fort is een metafoor voor het leven zelf, voor het wachten op het onbekende. De roman is een klassieker over de absurditeit van het leven van de mens, die zijn bestaan bouwt op illusies: dat zijn leven een wezenlijk doel heeft, en dat hij ooit zal ontsnappen aan de sleur en de routine die hem hebben betoverd.

paperback
13 x 21 cm
224 bladzijden
ISBN 90-284-2172-6
€ 17,90

Oorspronkelijke titel: Il deserto dei Tartari

Uit het Italiaans vertaald door: Anthonie Kee

paperback

13x21 cm.

224 pagina's

ISBN 978 90 284 2172 1

prijs € 17,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De woestijn van de Tartaren

De woestijn van de Tartaren

Een liefde

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)