Marc Alstein
 

Alstein (Antwerpen, 1947) debuteerde in 1979 met de roman De vervreemding of Mikel Janev. Begin jaren '80 verbleef hij als writer in residence in de vs, waar hij doceerde aan de Universiteit van Iowa. Hij schreef diverse romans en verhalenbundels. Daarnaast verschenen twee boeken die als voorlopers van De vermiste wereld kunnen worden beschouwd: in 1987 De uitgedaagde werkelijkheid (Notities 1982-1987) en in 1997 De engel van Simberg (Notities 1987-1996). In 2005 verscheen gelijktijdig met De vermiste wereld de vierde druk van de roman Het uitzicht op de wereld.

Alstein is een autobiografisch schrijver, niet een die op zoek is naar zichzelf, maar een die zichzelf vindt in de wortels van de Europese geschiedenis en haar uiteenlopende culturen.
Twee thema's beheersen zijn werk. De verwondering die leidt tot de grote levensvragen en de uitdaging van de dagelijkse werkelijkheid. Zijn verhalen getuigen van een scherpzinnige verbeelding en opmerkelijk zuivere stijl. Zijn werk varieert van verhalen over het Vlaamse bourgeoisleven of het laatste gesprek dat tussen Hitler en Speer had kunnen plaatsvinden, tot een monumentale roman als Het uitzicht op de wereld.

Alle leverbare titels van deze auteur:

De vermiste wereld

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)